image
image
image
 

image

Materialval
I vår strävan att att ta fram Europas mest prisvärda sjökläder har vi prioriterat kvalitet i alla materialval. Kläderna är gjorda av vatten och vindtätt andasmaterial av högsta kvalitet. Reflexer och reflexband är gjorda av Scotchlite Reflective material från 3M. Ett annat exempel är dragkjedjor från YKK (Offshore stället).


Vattentäthet och andas-funktionalitet
Vattentätheten I materialet är  10.000 mm (vattenpelare). Andasfunktionalitet mäts I något som kallas: Breathability/Moisture Vapor Transfer Rate : och är 8,000g/24hrs Testing Method : JIS L 1099(B-1), (Inverted cup test Method) Både jacka och byxa har tejpade sömmar för 100% vattentäthet.Crew-jacka
En midjekort jacka med fleecefoder och fleecefodrad hög vid krage, fleece fodrade fickor med dragkedja samt kardborre justering vid ärmslut. Jackan har även en innerficka med dragkedja samt resår i midjan. En mycket prisvärd och användbar jacka så väl på fritiden som på bryggan eller båten. Självklart tillverkad i vattentätt andasmaterial.


Offshore jacka
Jackan är fodrad med nylonfoder sk "mesh" (perforerat), den har fleecefodrade bröstfickor och framfickor samt en innerficka. En dubbel stormflik hindrar vatten från att tränga in genom dragkedjan. Justerbara dubbla muddar i ärmarna där de inre är sköna neoprenmuddar, hindrar vatten från att komma in vid handlederna. Hög fleecefodrad krage med infällbar huva i samma material som jackan i övrigt. Jackan har även infästningar för flytväst samt en dragsko i midjan för bästa passform.


Offshore byxa
Byxan har slätt nylonfoder utom längst ner där det är nätfoder. Kraftig tvåvägs dragkedja med en rejäl stormflik. En benficka, breda elastiska hängslen, kardborre justering längst ner och fäste för multiverktyg. Förstärkningar på knä och bak gör att denna byxa klarar tuffa tag.image
image
image